7 Kasım 2016 Pazartesi



Boyun Fıtığı Nasıl Tedavi Edilir: Boyun fıtığının tedavisi birçok basamaktan oluşur ve acil durumlar dışında-ki bu çok nadir olur- bu basamakların takip edilmesi en doğru, bilimsel ve ahlaki yöntemdir. İlk basamakta istirahat tedavisi, yani hastanın boynunda bir boyunluk takılı olarak dinlenmesi gerekir. Söz konusu boyunluk ince ve rahat kullanımlı bir tür olabileceği gibi, tüm çeneyi ve göğsü içine alan ve oldukça rahatsızlık veren bir tür de olabilir. Önemli olan, doktorunuz hangisi tercih etti ise bu korseyi otururken ve ayakta iken sürekli takmanızdır, sadece yatarken çıkarabilirsiniz. Yatakta da özel yapılmış boyun yastıklarını kullanın, bunlar hazır yatak satıcılarında ve erkek-kadın için ayrı boylarda satılmaktadır.
Doktorunuz bu süre içinde kullanmanız için size bir takım ilaçlar da verecektir tabii ki. Arabada sürücü veya yolcu iken koltuğunuzun üst kısmındaki baş desteğinizi, daima başınızın arka kısmına değecek şekilde ayarlayın ve bu söylediğimi ömür boyu dikkate alın lütfen.
İkinci basamakta ise Fizik Tedavi, ama mümkünse 20 seans yani 1 ay boyunca. Soğuk havalarda Fizik Tedavi öncesinde ve sonrasında soğuktan iyi korunmak çok önemli bir zorunluluk. Bu tedavi en az bir yıl rahat etmenizi sağlayabilir. Fizik Tedavi’ yi evinize veya işyerinize en yakın yerde yaptırmanız çok uygun olacaktır. Fizik Tedavi sırasında oradaki uzmanların size tarif edecekleri egzersizleri de düzenli şekilde yapar, hatta hayatınızın bir parçası haline getirirseniz bir daha aynı problemi yaşamak zorunda kalmazsınız.
Üçüncü basamakta ise öncelikle doktorların “Minimal Girişimsel, Endoskopik” dedikleri, halk arasında da “Kansız ameliyat, Kapalı ameliyat” denen ve narkoz verilmeden düşük riskle yapılan cerrahi işlemler; eğer bunlar yeterli olmazsa da  “Mikrocerrahi” denen küçük açıklıklardan yapılan veya halk arasında “Platin ameliyatı” ve doktorlar arasında “Enstrümentasyon” denen daha ciddi cerrahi işlemler gelmektedir. Yani her zaman son çare ameliyat olmalıdır.



                                                                             

Tagged: , , , , , ,

0 yorum:

Yorum Gönder